Organisaties

Gezonde leefstijl van medewerkers

Uw zorg?

Organisaties
Vitaliteit van werknemers draagt bij aan een vitale organisatie

Gezonde medewerkers: dé drijfveer voor een gezonde organisatie

De droom van iedere werkgever: bevlogen, competente medewerkers die iedere dag, samen met collega’s, enthousiast werken aan de organisatiedoelstellingen. Dit gaat niet vanzelf. Daarom is het belangrijk om hier aandacht aan te geven en te investeren in de energiebalans, zodat iedere werknemer in staat wordt gesteld om geheel zelfstandig aan zijn/haar gezonde leefstijl te werken. Met als doel meer werkplezier, minder ziekteverzuim en een succesvolle onderneming. 

Corona 

De uitbraak van het Coronavirus heeft een enorme impact op alle Nederlanders. Werk en privé lopen meer door elkaar heen. De fysieke en psychische belasting van werknemers is veelal toegenomen door maatregelen in de dagelijkse werkzaamheden, al dan niet opgelegd. Verandering van eet- en beweeggewoonten, met als gevolg ongewenste gewichtstoename, ook wel Corona-kilo’s genoemd, liggen op de loer. Daarom is het, zeker nu, belangrijk om te starten met preventieve maatregelen.

Hens-On helpt

Hens-On Healthy Lifestyle is gewichtsconsulent / voedingsconsulent / projectleider en kan u helpen met vitaliteitstrajecten van medewerkers, zowel op individueel als op team-niveau, in de rol van extern adviseur, projectleider of meewerkend teamlid. 

Waarom een gezonde leefstijl belangrijk is

Gezonde voeding draagt bij aan de gezondheid van werknemers en zorgt voor een hogere productiviteit en een lager ziekteverzuim. Maar wat is nu eigenlijk gezonde voeding en wat niet? Welk aanbod wordt er in de kantine gedaan? Welke dagelijkse keuzes maken werknemers? Op het gebied van gezonde voeding is veel winst te behalen bij medewerkers.

Ook is het belangrijk dat werknemers regelmatig en voldoende bewegen. Dit werkt stress reducerend en voorkomt tal van aandoeningen. Veel beroepen worden veelal zittend uitgeoefend. Voldoende beweging is onmisbaar voor een goede gezondheid. Hoe ziet de beweging gedurende de dag er uit? Hoe kun je voorkomen dat je te veel zit? In welke mate moet een mens eigenlijk bewegen om gezond te blijven? Is het voldoende als je twee keer per week sport? Met een goed antwoord op deze vragen kunnen werknemers voor zichzelf conclusies trekken en maatregelen nemen.

Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid

Hens-On licht werknemers voor over het nut van gezonde voeding en wat wel en niet gezond is. Over de rol die beweging speelt bij het krijgen en behouden van een gezond lichaam. Ook thema’s die ook een essentiële bijdragen leveren aan een goede gezondheid, zoals nachtruststress en een goede werksfeer, komen aan bod, evenals het aanbod in de kantine

Het geleerde kunnen medewerkers zelf toepassen in hun persoonlijke situatie en op het werk. Zo zullen ze goed in staat zijn om hun eigen vitaliteit een boost te geven. Dat draagt bij aan gezonde medewerkers, vitaliteit, duurzame inzetbaarheid en een gezonde organisatie. 

Tarieven

Op basis van offerte.

Neem contact op voor meer informatie.

Klik hier voor de algemene voorwaarden en het privacy statement.

Delen mag!