Recept van Hens-Online
Voor 4 personen
Ingrediënten
- 300 gram zilvervliesrijst
- 350 gram kipfiliet
- 250 gram kookroom light
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram wortels
- 3 theelepels gemalen komijnzaad
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels chilipoeder
- 3 theelepels kurkuma
- 3 theelepels garam masala (Indiase kerrie)
- 2 theelepels koriander (dit kun je weglaten als je niet van koriander houdt)
- 3 teentjes knoflook
- 350 ml water
- 2 snufjes zout
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook kort aan.
- Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
- Zet het vuur laag, voeg alle kruiden toe en roer goed door. Laat 4 tot 5 minuten meebakken.
- Voeg het water en de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Zodra het kookt, voeg dan de bloemkoolroosjes en de wortel toe. Zet het vuur laag en laat 6 tot 8 minuten zachtjes pruttelen.
- Serveer met de rijst.
Eet smakelijk!