Curry kip met bloemkool en wortel

Recept van Hens-Online

Voor 4 personen 

 

Ingrediënten

  • 300 gram zilvervliesrijst 
  • 350 gram kipfiliet 
  • 250 gram kookroom light 
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 500 gram wortels 
  • 3 theelepels gemalen komijnzaad 
  • 3 theelepels paprikapoeder 
  • 2 theelepels chilipoeder 
  • 3 theelepels kurkuma 
  • 3 theelepels garam masala (Indiase kerrie) 
  • 2 theelepels koriander (dit kun je weglaten als je niet van koriander houdt) 
  • 3 teentjes knoflook 
  • 350 ml water
  • 2 snufjes zout

Bereidingswijze 

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. 
  2. Hak de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. 
  3. Snijd de kipfilet in blokjes. 
  4. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de knoflook kort aan. 
  5.   Voeg de kipfilet toe en bak rondom aan. Breng op smaak met peper en zout. 
  6. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. 
  7. Zet het vuur laag, voeg alle kruiden toe en roer goed door. Laat 4 tot 5 minuten meebakken. 
  8. Voeg het water en de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook. Zodra het kookt, voeg dan de bloemkoolroosjes en de wortel toe. Zet het vuur laag en laat 6 tot 8 minuten zachtjes pruttelen. 
  9. Serveer met de rijst. 

Eet smakelijk! 

Delen mag!