Hummus

Recept van Hens-On Healthy Lifestyle (vegetarisch, vegan)

Hummus kun je eigenlijk op ieder moment van de dag eten. Als heerlijk tussendoortje, als broodbeleg, als dip of ’s avonds bij de borrel. Het combineert perfect met brood en groente, zoals wortel of komkommer. Bovendien is het ook nog erg gezond voor je, mits je het zelf maakt. Het zit namelijk vol vezels, vitaminen, mineralen en gezonde vetten. Koop je hummus in de supermarkt, dan is er vaak meer vet en suiker aan toegevoegd, wat de hummus calorierijker en ongezonder maakt. Maak het dus gewoon lekker zelf! Je leest hier hoe gemakkelijk dat is.

Ingrediënten

  • 1 kleine pot of blikje kikkererwten (uitlekgewicht ca 250 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel gemalen komijn (djinten)
  • halve citroen
  • snufje peper

Bereidingswijze

  1. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken.
  2. Maak de kikkererwten met de tahin fijn in een keukenmachine of met een staafmixer.
  3. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe.
  4. Roer de gemalen komijn, de peper en de olijfolie toe.
  5. Voeg het sap en wat geraspte schil van een citroen toe.
  6. Is de hummus te dik? Verdun dan met water.
Delen mag!