Recept pasta met kip, witlof en champignons

Recept van Hens-Online

Het is zó lekker om creatief met ingrediënten om te gaan en te experimenteren met verschillende combinaties. Deze pasta is verrassend omdat er witlof in verwerkt zit. Er zit lekker veel groente in en dat maakt deze pasta een gezonde, volwaardige maaltijd. Maar het belangrijkst: hartstikke lekker!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 300 gram kipfilet
  • 100 ml kookroom light
  • 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gram witlof
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • snufje zout
  • zwarte peper

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Hak de knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes.
  3. Snijd de onderkant van de witlof en snijd de stronk over de lengte in 4 kwarten. Verwijder de harde kern en snijd het lof in reepjes. Spoel af in een zeef en laat uitlekken.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de champignons en knoflook ongeveer 4 minuten. Voeg daarna de witlof toe en bak 2 minuten mee.
  6. Voeg de kipfilet en de kookroom bij de groenten, bestrooi met Italiaanse kruiden en verwarm omscheppend nog 2 minuten op laag vuur. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Schep de pasta op een bord en schep het kip-groentemengsel er overheen.

Eet smakelijk!

Delen mag!