Trifle van kwark, mango, bastogne koek en gemengde verse vruchten

Recept van Hens-On Healthy Lifestyle

Een trifle is eigenlijk niets meer of minder dan verschillende laagjes zuivel, koek of cake en vruchten op elkaar in een glazen schaal of drinkglas. Het ziet er altijd prachtig uit. Omdat je zelf kiest welke ingrediënten je er aan toevoegt, bepaal je zelf of je een gezond, minder gezond of zelfs ongezond nagerecht of tussendoortje maakt. Het resultaat van de combinatie kan verbluffend lekker zijn!

Je kunt eindeloos variëren. In plaats van koek kun je cake gebruiken. Hieraan kun je naar wens een scheutje likeur toevoegen. Je kunt magere, halfvolle of volle kwark of yoghurt gebruiken. Slagroom toevoegen of andere vetrijke smaakmakers of juist niet. Gebruik vooral zachte vruchten, vruchtenpuree of marmelade. Ga lekker experimenteren met ingrediënten die jij lekker vindt!

In dit voorbeeld heb ik ervoor gekozen om een redelijk gezonde variant te maken. Het enige ongezonde element is de Bastogne koek …. maar dit maakt het wél erg lekker!

Trifle van Hens-On Healthy Lifestyle
Trifle

Ingrediënten

6 personen

 • 1 kg magere kwark
 • 100 ml magere melk
 • 500 gram mangostukjes (diepvries)
 • 1 pak Bastogne koek
 • verse aardbeien, blauwe bessen

Werkwijze

 1. Doe de mangostukjes, op 6 stukjes na, in de blender en vermaal dit tot puree.
 2. Klop de magere kwark los met de magere melk.
 3. Voeg hier bijna alle mangopuree aan toe en roer tot een geheel. Houd wat mangopuree apart.
 4. Verkruimel de Bastogne koeken. Doe dit in een keukenmachine of leg de koekjes in een dichtgevouwen theedoek en maak het fijn met een deegroller.
 5. Was het fruit en maak het schoon.
 6. Bouw nu de trifles op. Probeer ieder laagje er zo plat mogelijk in het glas te krijgen, bijvoorbeeld met behulp van een eetlepel, zodat je mooie laagjes creëert die je aan de buitenkant van het glas goed ziet. Doe eerst een laagje koekkruimels in een glas. Vervolgens wat kwark-mangomengsel. Doe hier wat mangopuree overheen. Daarop weer een laag koek. Dan weer kwark-mangomengsel. Garneer de trifle met het verse fruit en de stukjes mango die je hebt overhouden.

Eet smakelijk!

Heb je andere leuke ideeën? Aarzel dan niet om een reactie op dit recept te geven!

Delen mag!