Recept van Hens-On Healthy Lifestyle
Curry komt van oorsprong uit India en is van daaruit overgewaaid naar andere Aziatische landen. Omdat een groot deel van de Indiase bevolking vegetarisch is, zijn er veel vega curry-recepten. Dit recept is een vrij eenvoudig, snel klaar en gemakkelijk te maken, maar erg lekker. Én gezond natuurlijk, want daar sta ik voor.
Wil je toch vlees of vis? Voeg dat dan gewoon zelf toe. Je kunt zelf met ingrediënten experimenteren en gebruiken wat jij lekker vindt en goed bij elkaar vindt passen.
Tip: gebruik kokosmelk light. Kokos en kokosmelk bevatten namelijk veel vet, waarvan veel verzadigd vet is en dat is niet goed voor je hart- en bloedvaten.
Veel plezier met koken en eet smakelijk!
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 cm gemberwortel
- 2 tomaten
- kies een mix van 800 – 1000 gram groente die je lekker vindt, zoals courgette, aubergine, broccoli, bloemkool, wortel, zoete aardappel, paprika. Je kunt ook een kant-en-klare gesneden groentemix kopen.
- 1 blikje kikkererwten
- Massala (gele kerrie, voeg dit toe naar smaak, bijv. 4 eetlepels)
- groentebouillonblokjes naar smaak
- verse peper naar smaak
- 400 ml kokosmelk light
- 2 eetlepels olie
- eventueel sambal
Werkwijze
- Snipper de uien en de knoflook.
- Schil de gember, snijd deze in kleine stukjes en fruit deze, samen met de knoflook en ui, in 2 eetlepels olie gedurende 4 minuten.
- Snijd de verse peper(s) in stukjes en voeg deze toe.
- Snij de tomaten in stukjes, voeg deze toe en bak 2 minuten mee.
- Voeg de massala toe naar smaak en de groentebouillonblokjes.
- Voeg de schoongemaakte en in stukken gesneden groente toe, verhit het geheel goed door en voeg, mocht het dreigen aan te branden, wat water toe. Schep goed om zodat de ingrediënten goed mengen. Doe vervolgens een deksel op de pan en laat de groenten ca. 10 minuten zachtjes koken.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Voeg deze toe aan het gerecht.
- Voeg de kokosmelk toe.
- Meng alles goed, zorg ervoor dat het net niet kookt en laat nog 5 minuten doorgaren, zodat alle smaken goed mengen.
- Nog niet pittig genoeg? Voeg dan wat sambal bij.
Serveren met zilvervliesrijst, pandanrijst, basmatirijst of met naan(brood).
Lekker!! Ik neem nog steeds boemboes mee uit Nederland 😅
Snap ik, Monique. Maar volgens mij kun je op Tenerife ook lekkere bijzondere kruiden kopen? Ben nog steeds erg benieuwd naar die paella van jou!