Eiwitrijk recept: geroosterde kippenbout met groenten uit de oven

Recept van Hens-Online

Kippenbout met groenten uit de oven
Geroosterde kippenbout met groenten uit de oven

Wat is er nu lekkerder, met dit herfstachtige weer, dan kip met geroosterde groenten uit de oven? Wist je dat dit één van de recepten is van Hens-Online? De handigste voedingsapp die jou helpt om je doelen te bereiken.

Het is echt heel gemakkelijk om te maken!

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereidingstijd: 1 uur en een kwartier

  • 2 kippenbouten.
  • Kies groenten die je graag eet, bijvoorbeeld courgette, pompoen, aubergine, zoete aardappel, gewone aardappel, rode ui, paprika, cherrytomaatjes, bloemkool, prei, broccoli. Bepaal zelf de hoeveelheid.
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 teentje knoflook, liefst vers

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 2000C.
  2. Kruid de kippenbouten zoals je het lekker vindt.
  3. Maak een dressing van sinaasappelsap, uitgeperste knoflook en sojasaus.
  4. Maak de groenten schoon, snij het in gelijke stukken en meng dit in een ruime ovenschaal met de dressing. Hou de cherry tomaatjes nog even apart.
  5. Leg hier de kippenbouten tussen en zet de schaal in de oven gedurende 30 minuten.
  6. Haal de schaal uit de oven. Roer de groente om, schik alles weer netjes in de schaal en voeg de cherry tomaatjes toe.
  7. Laat de ovenschotel nog 30 minuten roosteren.

Gemakkelijk en heel erg lekker! Eet smakelijk!

Delen mag!