Kun je plaatselijk vet verbranden?

Alleen vet verbranden op buik of benen, kan dat?

Het gebeurt vaak dat mensen het liefst zelf willen bepalen op welke plek op hun lichaam ze gewicht kwijtraken en waar niet. Vetverbranding op buik, billen of benen is bijvoorbeeld een veel gehoorde wens. Maar kan dat?

plaatselijk-afvallen

Wat gebeurt er als je gaat afvallen

Tijdens het afvallen worden er vetzuren verbrand. Je neemt dan minder energie (calorieën) met je voeding in dan dat je lichaam verbruikt. Je lichaam heeft natuurlijk wel energie nodig en spreekt dan je vetreserves aan. Die reserves zitten over je hele lichaam verspreid en al deze reserves worden aangesproken. Je valt dus altijd over je hele lichaam af. Het is wel per persoon verschillend op welke plekken dat meer of minder gebeurt, bijvoorbeeld op heupen, benen, buik of in het gezicht.

Helaas is het dus niet zo dat je zelf kunt regelen dat alleen het vet op bepaalde plekken wordt verbruikt. Ook niet door bijvoorbeeld op die plaats (zoals je buik) je spieren te trainen.

Ook jij hebt een sixpack 😎

Als je gaat trainen en daardoor je spieren sterker en groter maakt, dan is het wel zo dat je lichaam strakker wordt en dat geeft een goed gevoel. Je silhouet zal hierdoor veranderen, er mooier uit gaan zien. Wist je trouwens dat we allemaal een sixpack hebben? Bij sommige mensen zie je hem, die hebben er vaak speciaal voor getraind en het buikvet is verdwenen. Maar bij de meeste mensen zit de sixpack verstopt achter een laag(je) vet.

Delen mag!