7 Tips om slank boodschappen te doen

Zo voorkom je dat je artikelen in huis haalt die je eigenlijk niet wilt

Tip 1: Koop nooit boodschappen met een lege maag

Je kent het wel: als je met een lege maag boodschappen doet, dan kom je met een rijkelijk gevulde kar bij de kassa. De producten die je extra in je karretje hebt gegooid, zijn meestal niet de gezonde keuzes. Eet dus iets als je wat hongerig bent, voordat je naar de winkel gaat. 

Tip 2: Zorg van tevoren dat je weet wat je wilt gaan eten

Bedenk van tevoren een dag- of weekmenu en stem je inkopen hier op af. Zo voorkom je dat je in de winkel moet bedenken wat je wilt gaan eten en wordt verleid om ongezonde producten te kopen die aangeprezen worden of in de aanbieding zijn. 

Tips 3: Maak een boodschappenlijstje 

Probeer deze conform de ‘route’ van je supermarkt te maken en koop alleen de producten die op het lijstje staan. 

Tips 4: Vermijd ‘foute’ gangpaden 

De gangpaden waar koek, snoep en bewerkte levensmiddelen liggen kun je beter vermijden, om te voorkomen dat je in de verleiding komt iets in je karretje te gooien. 

Tips 5: Koop geen snoep of snacks waartegen je niet opgewassen bent

Kun jij een zak chips in de kast laten liggen tot overmorgen? Of spookt de gedachte aan zo’n heerlijk krakend zout chips de hele avond door je hoofd, terwijl je televisie aan het kijken bent? Haal het gewoon niet in huis! Je zult merken dat je er dan helemaal niet aan denkt. 

Tips 6: Bestel je boodschappen online 

Tips 1 t/m 5 zitten hier al in! Zo manage je zowel je voorraadkast als je discipline!

Tips 7: Lees etiketten 

Koop jij altijd hetzelfde product? Het is slim om deze eens te vergelijken met het etiket van een ander, soortgelijk product. Hoe zit het met de calorieën? En met het suiker- en zoutgehalte? Door het vergelijken van etiketten kun jij de gezonde keuze maken.

Delen mag!