Recept bananenbrood

Recept van Hens-Online

Het fijne van bananenbrood is dat het nauwelijks vet bevat. Maar let op als je op je lijn wilt letten: er zitten veel eiwitten en koolhydraten in. Dat maakt het heel geschikt voor sporters, maar ook behoorlijk calorierijk. Geniet er wel lekker van, want het is echt heerlijk. Je kunt het prima als tussendoortje eten of als alternatief voor de boterham.

Recept voor ca 10 plakken

Ingrediënten

  • 25 gram pecannoten
  • 145 gram amandelmeel
  • 3 middelgrote bananen
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Weet je trouwens dat het heerlijk is om stukjes appel door bananenbrood heen te bakken? Je kunt daar 1 goudrenet voor gebruiken of een gewone handappel.

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 175 graden.
  2. Pel de bananen en prak deze samen met de honing met een vork fijn in een kom.
  3. Voeg de eieren toe en meng goed door elkaar.
  4. Spatel het amandelmeel, olijfolie, bakpoeder, kaneel en een snuf zout door het beslag. Hak de noten grof en spatel deze ook door het beslag.
  5. Bekleed de cakevorm met bakpapier en giet hier het beslag in.
  6. Zet de cakevorm in de oven en bak het bananenbrood in 45 minuten gaar. Check na 40 minuten of de cake gaar is, door een satéprikker in het midden van de cake te steken. Komt deze er droog en schoon uit, dan is de cake gaar.
  7. Haal het bananenbrood vervolgens uit de oven, laat iets afkoelen en snijd in het aantal plakken zoals aangegeven bij de geadviseerde porties.

Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast of vries de plakken in.

Eet smakelijk!

Delen mag!