Recept van Hens-On Healthy Lifestyle
Deze light-cake nam mijn vriendin Marianne mee tijdens Halloween. Hij smaakt echt heerlijk! Hij is light omdat er geen suiker of boter aan is toegevoegd. De vruchten geven hem een mild-zoete smaak. Marianne heeft me het recept gegeven. Je vindt het hieronder.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 250 gr volkorenmeel
- 400 gr pompoen
- 1 banaan
- 50 gr rozijnen
- 1 handje walnoten (grof gehakt)
- 4 eieren
- 2 theelepels kaneel
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 8 gr bakpoeder
- 1 theelepel vanille aroma
Voor de topping:
- 75 gr kwark
- 75 gr roomkaas light
- 1 eetlepel honing
- handje pompoenpitten
Werkwijze
- Verwarm de oven op 180 graden. Kook de pompoenblokjes ca. 10 minuten in een laatje water en giet ze daarna goed af. Laat iets afkoelen.
- Pureer de pompoenblokjes in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg daarna de eieren, banaan en vanille toe. Mix goed door elkaar. Voeg daarna de rozijnen toe.
- Meng het volkorenmeel met de koek- en speculaaskruiden, kaneel en bakpoeder en roer het goed door elkaar. Voeg het pompoenmengsel hier aan toe en mix dit door elkaar met een mixer of garde.
- Hak de walnoten grof en meng dit door het beslag.
- Doe keukenpapier in een cakevorm of vet deze in en giet het beslag hierin. Bak de pompoencake gedurende 45 minuten. Check of hij gaar is door er een satéprikker in te steken, in het midden van de cake. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar. Laat de cake afkoelen. Verwijder de vorm pas als de cake behoorlijk is afgekoeld.
- Rooster de pompoenpitjes in een koekenpan.
- Meng voor de topping alle ingrediënten door elkaar, behalve de zonnebloempitjes. Bestrijk de cake royaal met de topping en garneer me de afgekoelde pompoenpitten.
Omdat de topping van zuivel is dien je de cake gekoeld te bewaren. Haal hem een halfuur voor het serveren uit de koelkast. Je kunt de cake heel goed invriezen, daarvan wordt hij zelfs nóg lekkerder!
Smakelijk!