Risotto met garnalen en courgette

Recept van Hens-Online

Risotto is een rijstgerecht uit Noord-Italië. De kenmerkende korte, dikke rijstkorrels worden kort gebakken in wat olie, meestal met ui en knoflook. Daarna wordt de rijst afgeblust met wijn of bier en een bouillon. Je kunt eindeloos variëren met de vulling. In dit recept is gekozen voor garnalen en courgette. 

Wil je minder calorieën? Vervang dan de rijst door bloemkool- of broccolirijst. De smaak verandert, maar ook dit is een hele lekkere combinatie. 

Risotto met courgette en garnalen
Risotto met garnalen en courgette

Ingrediënten

  • 150 gram rauwe risotto 
  • 1 courgette 
  • 180 gram grote garnalen 
  • 90 ml droge witte wijn 
  • 2 eetlepels olijfolie 
  • 260 ml visbouillon (visbouillonblokje met water) 
  • 1 teentje knoflook 
  • 2 theelepels oregano

Bereidingswijze

  1. Hak de knoflook fijn. 
  2. Doe de garnalen samen met de knoflook, de helft van de olijfolie en een scheutje bouillon in een schaal. Roer goed door en laat de marinade 5 tot 10 minuten intrekken. 
  3. Bak de garnalen in een koekenpan kort gaar. 
  4. Was de courgette en snijd in blokjes. 
  5. Verwarm de overige olijfolie en bak hierin de courgette 1 minuut. Voeg de ongekookte risottorijst toe en bak de rijst kort mee. Blus af met de witte wijn. 
  6. Voeg de rest van de bouillon en de oregano toe. Breng het geheel al roerend aande kook en laat zachtjes doorkoken. Roer af en toe door, totdat bijna alle bouillon is opgenomen en de rijst gaar is. 
  7. Voeg de gemarineerde garnalen toe en warm nog even mee. 
Delen mag!