Terug van vakantie: vakantiekilo’s

Lekker gegeten, gedronken, plezier gehad ….

Henske-vakantie

Vakantiekilo’s

Het was heerlijk! Ik ben op vakantie geweest in Nederland en Frankrijk. We hadden onze fietsen meegenomen en die hebben we flink gebruikt. Een rondje IJsselmeer gefietst, de Mont Ventoux beklommen en nog meer. Genoeg bewogen, dat is één ding wat zeker is. 

Maar ook het eten was heerlijk en de wijntjes waren lekker. IJs, worst, kaas, chips, nootjes …. ik heb ervan genoten. Tja, dan weet je wat er gebeurt. In mijn geval is dat 2 kilo erbij. De consequenties, die aanvaard ik. Maar ik ga er wel direct

iets aan doen, want ik wil niet dat dit zo blijft.

Ik pas mijn dagelijkse voeding aan

Vandaag is mijn eerste werkdag en ik ga ’terug naar normaal’. Dat betekent dat ik mijn normale dagelijkse voeding weer ga eten en dat ik geen extraatjes neem. Ik zorg ervoor dat ik wat minder calorieën binnen krijg dan ik nodig heb. Om dat te bereiken sla ik de muesli in mijn kwark ’s ochtends even over, neem mager broodbeleg op mijn lunchboterhammen en kook slanke (maar wel lekkere!) avondmaaltijden. De 2 stuks fruit per dag die sla ik niet over. De alcohol blijft wel in de kast; ik drink koffie, thee, water en 0% limonade. Wil ik iets tussendoor dan neem ik een rijstwafel of cracker met iets magers erop. Eigenlijk is dit ook ‘gewoon’ gezond eten. Ik lijd geen honger en word er niet chagrijnig van. En straks zitten mijn strakke broeken weer gewoon lekker. Zo blijf ik slank.

Zo houd ik mijn gewicht in balans

Wil jij weten hoe je je gewicht in balans kunt houden? Laat het me weten.

Delen mag!