Pastarecept van Hens-On Healthy Lifestyle
Een lekker pasta hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn om te maken. Deze is heerlijk en bevat voldoende groente om een gezonde maaltijd te vormen. Ook mensen die niet zo van bleekselderij houden vinden dit gerecht erg lekker.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 400 gram (volkoren) tagliatelli
- 400 gram half-om-half gehakt
- 1 stronk bleekselderij
- Groene pesto
- Wat blaadjes rucola
- 40 gram pijnboompitten
- 100 gram geraspte belegen of oude kaas
- Zout en peper
Werkwijze
- Snijd de onderkant van de bleekselderij af. Verwijder de droge uiteinden en de blaadjes. Was de stelen goed. Snijd de bleekselderij in schijfjes van een halve centimeter.
- Pak een braadpan met deksel. Doe het gehakt hier in, zet de hittebron middelhoog en rul het gehakt. Gebruik een spatel of pollepel om het gehakt te verkruimelen.
- Zet de hittebron hoog en voeg de bleekselderij toe in etappes. Zorg ervoor dat het gehakt niet te sterk afkoelt.
- Plaats heet deksel op de pan en zet de hittebron laag. Laat het mengsel garen gedurende 20 minuten. De selderij moet lekker gaar en zacht worden.
- Kook in de tussentijd de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Proef of de tagliatelle naar smaak is wanneer de aangegeven kooktijd is verstreken. Wil je hem iets gaarder, laat de tagliatelle dan nog even doorkoken. Proef minimaal 1x per halve minuut, om te voorkomen dat hij te gaar wordt.
- Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan.
- Is de tagliatelle gaar? Laat het uitlekken in een vergiet en spoel kort af met koud water.
- Meng de tagliatelle door het selderij-gehaktmengsel en verwarm het geheel goed door. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Schep de tagliatelle op borden, leg er wat blaadjes rucola tussen en bestrooi het geheel met geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas. Voeg naar behoefte wat kloddertjes groene pesto toe.
Eet smakelijk!
Ik bewaar het recept, lijkt me heerlijk!