Herfstsalade met pompoen, feta en hazelnoten

Saladerecept van Hens-On Healthy Lifestyle

Pompoen is een echte herfstgroente. Je kunt deze oranje kanjer op allerlei manieren verwerken. Hieronder vind je een recept van een hele lekkere herfstsalade.

Salade met pompoen, fetakaas en hazelnoten

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pompoen
  • Gemengde salade
  • 100 gram fetakaas
  • 8 cherrytomaatjes
  • 60 gram hazelnoten
  • ¼ komkommer
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte balsamico-azijn
  • Zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 2200C
  2. Was de pompoen onder de kraan. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd de hoeveelheid die je gaat gebruiken voor de salade van de pompoen af. Snijd dit in dunne plakjes, zoals op de afbeelding.
  3. Leg de pompoenstukken in een ovenschaal, bestrijk deze met 1 eetlepel olie en rooster de pompoenstukken gedurende 35 minuten, totdat ze lekker zacht zijn.
  4. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.
  5. Rooster de hazelnoten in een koekenpan en laat deze afkoelen.
  6. Meng voor de dressing de overgebleven olijfolie en de balsamico-azijn.
  7. Maak de salade op op 4 borden. Begin met een laagje gemengde sla.
  8. Was de komkommer, snijd deze in kleine stukjes en voeg deze toe.
  9. Was de cherry-tomaatjes, halveer deze en leg op ieder bord 4 halve tomaatjes.
  10. Verkruimel de feta-kaas over de salade.
  11. Voeg de stukken pompoen toe.
  12. Sprenkel de dressing over de salade.
  13. Strooi naar smaak wat zout en peper over de borden.

Eet smakelijk!

Delen mag!