Recept van Hens-Online
Deze lasagne is koolhydraatarm. De lasagnebladeren zijn vervangen door plakken aubergine en courgette. Een heel smakelijk alternatief!
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 300 gram mager rundergehakt
- 1 courgette
- 2 eieren
- 1 aubergine
- 400 gram gezeefde tomaat
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- zout
- peper
- 1 eetlepel oregano
- 1 eetlepel basilicum
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Was de paprika, verwijder de zaadlijjsten en snijd in reepjes.
- Was de courgette en snij in blokjes.
- Was de aubergine en snijd in plakken.
- Grill de aubergineplakken in een pan met anti-aanbaklaag tot ze zacht zijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook kort aan.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe en bak een paar minuten mee. Meng hierdoor de gezeefde tomaten en breng op smaak met het zout en de kruiden.
- Beleg een ovenschaal met een laagje aubergine. Doe hier de helft van het gehakt-groentemengsel overheen en daar bovenop weer een laagje aubergine. Werk om en om, maar de bovenste laag is aubergine.
- Klop het ei los, sprenkel deze ove rde lasagne en bak ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!