Aubergine lasagne (koolhydraatarm)

Recept van Hens-Online

Deze lasagne is koolhydraatarm. De lasagnebladeren zijn vervangen door plakken aubergine en courgette. Een heel smakelijk alternatief!

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram mager rundergehakt
  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 1 aubergine
  • 400 gram gezeefde tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel basilicum

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Was de paprika, verwijder de zaadlijjsten en snijd in reepjes.
  4. Was de courgette en snij in blokjes.
  5. Was de aubergine en snijd in plakken.
  6. Grill de aubergineplakken in een pan met anti-aanbaklaag tot ze zacht zijn.
  7. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook kort aan.
  8. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  9. Voeg vervolgens de paprika en de courgette toe en bak een paar minuten mee. Meng hierdoor de gezeefde tomaten en breng op smaak met het zout en de kruiden.
  10. Beleg een ovenschaal met een laagje aubergine. Doe hier de helft van het gehakt-groentemengsel overheen en daar bovenop weer een laagje aubergine. Werk om en om, maar de bovenste laag is aubergine.
  11. Klop het ei los, sprenkel deze ove rde lasagne en bak ongeveer 30 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Delen mag!