Recept van Hens-Online (vegetarisch/vegan)
Deze Buddha bowl is heerlijk en gemakkelijk te maken!
Een Buddha bowl is een kleurrijk, vaak vegetarisch, gerecht dat wordt geserveerd in een grote kom. Daar dankt hij zijn naam ook aan: de bolle vorm met rijke vulling doet denken aan de dikke buik van de dikke, lachende Boeddhistische monnik, die vaak wordt betiteld als Buddha. De kom symboliseert de manier waarop Buddha zijn dagelijkse kostje bij elkaar scharrelde. Hij liep namelijk met een lege kom van huis naar huis en vroeg mensen om een aalmoes. Zij gaven Buddha eten dat ze konden missen en zo verzamelde hij zijn maaltijden. De ingrediënten van een Buddha bowl staan niet vast; je kunt er eindeloos mee variëren. Kenmerken zijn dat de Buddha bowl er smakelijk en kleurrijk uitziet en ingrediënten bevat die samen een volledige maaltijd vormen.
Voeg gerust iets naar eigen smaak toe of laat een ingrediënt weg als je er niet van houdt.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
2 personen
- 200 gram kikkererwten uit blik/glas
- 300 gram zoete aardappelen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 courgette
- 1 kleine rode ui
- 75 gram sla
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- snufje zout
- snufje peper
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Spoel de kikkererwten af in een zeef en laat uitlekken.
- Pel de rode ui en snijd in halve ringen.
- Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes.
- Kook de zoete aardappels in een bodempje water gedurende 6 minuten.
- Doe de kikkererwten en zoete aardappel in een kom en strooi er paprikapoeder, knoflookpoeder en wat zout overheen. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie (voor bakken).
- Verdeel over de bakplaat en laat voor 15 minuten in de oven staan. Schep om en laat daarna nog 10 minuten staan om.
- Was de courgette en snijd in plakjes. Grill de courgette in de grillpan tot deze een mooie grillstreep heeft. Haal uit de pan en laat afkoelen.
- Leg de sla in een kom en verdeel hier de kikkererwten, zoete aardappel, courgette en rode ui overheen. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout.