Havermout pannenkoeken met banaan, frambozen en bessen

Recept van Hens-Online

Pannenkoeken zijn eigenlijk altijd lekker. Dit recept is gezond omdat het havermout bevat en veel fruit.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 75 gram havermout
  • 2 middelgrote bananen
  • 2 eieren
  • 65 ml melk
  • 100 gr blauwe bessen
  • 100 gr frambozen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Werkwijze

  1. Maal de havermout in een keukenmachine of blender fijn.
  2. Pel de banaan, voeg samen met het ei, bakpoeder, kaneel en zout toe aan de blender en mix tot een egaal beslag. Voeg eventueel een scheutje melk toe om het beslag iets te verdunnen.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en schep het beslag met een soeplepel in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan.
  4. Draai voorzichtig om en bak de andere kant.
  5. Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bord. Verdeel hier de blauwe bessen en frambozen overheen.

Eet smakelijk!

Delen mag!