Houd je gewicht in balans

Hoeveel energie verbruikt jouw lichaam?

Het is lastig in te schatten hoeveel calorieën jouw lichaam per dag verbruikt. Immers, dit is voor iedereen verschillend. Wil je weten hoeveel energie je verbruikt? Je vindt hier drie manieren om een inschatting te kunnen maken.

Activity tracker
Een activity tracker geeft veel inzicht in benodigde energie

3 manieren om een inschatting te maken van je energieverbruik

  1. De algemene richtlijn is dat vrouwen gemiddeld 2000 kilocalorieën per dag nodig hebben en mannen 2500. Hoeveel het er zijn wordt onder andere bepaald door je leeftijd, lengte, gewicht, lichaamssamenstelling en de mate waarin je beweegt. Ga er daarom nooit klakkeloos van uit dat dit voor jou klopt.
  2. Een betere manier is om een voedingsdagboek bij te houden, zoals de Eetmeter van het Voedingscentrum. Houd je dit dagboek een week bij en blijf je op gelijk gewicht, dan weet je ongeveer hoeveel calorieën jij gemiddeld per dag verbruikt. Kom je aan, dan verbruik je minder calorieën. Val je af, dan verbruik je er meer.
  3. Een ander hulpmiddel is de activity tracker of smartwatch. Deze geeft informatie op de display, waaronder je energieverbruik, gebaseerd op jouw lengte, gewicht, leeftijd en hoeveelheid beweging. Afhankelijk van welk type apparaat je hebt kan dit best een goede indicatie geven. Je kunt ook zien hoeveel verschil het maakt of je veel bewogen hebt of niet door verschillende dagen met elkaar te vergelijken.

Het is handig om te weten hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft.

Zo kun je je dagelijkse voeding er goed op afstemmen en blijft je gewicht in balans. Wil je hulp bij het bepalen van jouw persoonlijke energieverbruik? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Hens-On.

Delen mag!