Recept: boeuf Stroganoff met rijst

Recept van Hens-Online

Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele fantastische recepten die in de voedingsapp staan.

Houd je van veel groente? Dan is het lekker om aan dit gerecht een frisse groene salade toe te voegen. Het combineert ook goed met gekookte sperziebonen of worteltjes.

boeuf Stroganoff met rijst

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 150 gram zilvervliesrijst
  • 350 gram biefstuk
  • 60 ml kookroom light
  • 1 eetlepel olie (om te bakken)
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 8 gram peterselie (vers, optioneel)
  • een half runderbouillonblokje
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano (gedroogd)
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout en peper
  • 190 ml water

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes.
  3. Was de paprika en snijd in reepjes.
  4. Snijd de biefstuk in blokjes.
  5. Verwarm de olijfolie in een hapjespan, bak het vleel rondom bruin en breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet even apart.
  6. Voeg de champignons, ui, paprika, knoflook, paprikapoeder en oregano toe en bak een paar minuten.
  7. Voeg het vlees toe en schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillonblokje erboven, schenk de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook.
  8. Zet het vuur laag, roer goed door en laat ongeveer 5 minuten pruttelen. Wil je dat de biefstuk rosé blijft in de kern, kies dan een kortere bereidingstijd.
  9. Serveer samen met de rijst en garneer eventueel met wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Delen mag!