Recept: gevulde aubergine met quinoa en gehakt

Recept van Hens-Online

Quinoa zoals we die in de winkel kopen bestaat uit de zaden van de Quinoa-plant. Oorspronkelijk komt quinoa uit Zuid-Amerika, maar tegenwoordig wordt het ook in Europa geteeld. Het zit vol gezonde voedingsstoffen en is een prima vervanger van pasta, rijst of zelfs aardappelen. Zie ook het recept van quinoa moussaka op mijn website, ook erg lekker!

Quinoa past in een glutenvrij dieet

Kun je geen gluten verdragen? Dan is het geen probleem om quinoa te eten. Quinoa is namelijk geen graan en bevat geen gluten. Let wel op bij bewerkte quinoa, bijvoorbeeld als er meel van is gemaakt. Dan kan het zijn dat er mogelijk sporen van gluten in zitten.

Dit recept is vrij gemakkelijk te maken, ziet er heel feestelijk uit en smaakt heerlijk.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 120 gram quinoa
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel olijfolie (voor het bakken)
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper en zout
  • eventueel 8 gram verse koriander

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Was de aubergine, snijd doormidden en lepel driekwart van het vruchtvlees uit de schil. Snijd het vruchtvlees vervolgens in stukjes.
  3. Leg de aubergine helften in een ovenschaal. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en zet voor 25 minuten in de oven, tot ze gaar en zacht zijn.
  4. Kook ondertussen de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking gaar.
  5. Pel en snipper de rode ui en hak de knoflook fijn. Was de tomaat en snijd in kleine blokjes.
  6. Verhit een hapjespan en bak hierin het gehakt rul.
  7. Voeg de rode ui en knoflook toe en bak kort mee. Voeg daarna de tomatenblokjes en het vruchtvlees van de aubergine toe en bak dit nog een paar minuten.
  8. Roer de kaneel, komijnzaad, peper en zout door de quinoa.
  9. Voeg de quinoa toe aan het gehaktmengsel en schep alles goed door elkaar.
  10. Haal de aubergines uit de oven, vul met het quinoa-gehaktmengsel en garneer eventueel met wat verse koriander.

Eet smakelijk!

Delen mag!