Recept: gnocchi met zalm en spinazie

Recept van Hens-Online

Gnocchi is een soort Italiaanse pasta. Het is gemaakt van aardappelpuree vermengd met meel. Gnocchi heeft een heel bijzonder smaak en heb je ze eenmaal gegeten, dan ben je om. Echt lekker!

Gnocchi zelf maken

Je kunt gnocchi heel gemakkelijk zelf maken. Gebruik hiervoor 2/3 deel gekookte gepureerde aardappelen en 1/3 deel bloem. Meng dit goed, snijd de pasta in stukjes en kook ze in water. Als de gnocchi boven komt drijven is ze gaar. Sommige mensen vinden het lekker om de gnocchi daarna nog te bakken in olie. Zelf geef ik daar de voorkeur niet aan, omdat je dan onnodig vet toevoegt.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram zalm
  • 280 gram gnocchi
  • 75 gram kookroom light
  • 375 gram spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de gnocchi gaar.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Bestrooi de zalm met peper en zout. Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en bak de zalm op middelhoog vuur en in ongeveer 3 minuten per kant gaar.
  4. Verwarm de andere helft van de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook kort aan, voeg de spinazie toe en bak tot het een beetje geslonken is.
  5. Schenk de kookroom erbij, breng op smaak met peper en zout en laat een minuut zachtjes doorkoken.
  6. Voeg de gnocchi bij de spinazie en warm nog even goed door.
  7. Schep de gnocchi op een bord en leg hier de zalm bovenop.

Eet smakelijk!

Delen mag!