Recept: gevulde zoete aardappel met kip, paprika en avocado

Recept van Hens-Online

Heel lekker, voedzaam en het ziet er feestelijk uit. De totale bereidingstijd is wat langer, omdat je de oven gebruikt. Maar dit gerecht is het wachten waard en bovendien niet moeilijk om te maken.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 gram kipfilet
  • 500 gram zoete aardappelen. Het mooist is om 1 aardappel te hebben.
  • 0,5 avocado
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 60 gram geraspte 30+ kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 6 gram verse peterselie
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Boen de zoete aardappel(en) onder de koude kraan schoon en wikkel vervolgens in aluminiumfolie. Prik een paar gaatjes in de folie en laat de zoete aardappel 45 minuten in de oven poffen.
  3. Pel en snipper ondertussen de ui en hak de knoflook fijn.
  4. Was de paprika en snijd in reepjes.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes.
  6. Haal de zoete aardappel uit de oven, snijd over de lengte open en schraap wat van het vruchtvlees uit de aardappel.
  7. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
  8. Voeg de kip toe en bak mee tot deze bruin begint te kleuren.
  9. Voeg dan de paprika, het vruchtvlees uit de zoete aardappel, paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout toe. Bak het geheel tot de groenten zacht worden.
  10. Leg de zoete aardappel op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep de vulling in de aardappel. Strooi de geraspte kaas er overheen en zet deze vervolgens 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
  11. Snijd ondertussen de avocado open en verwijder de schil en snijd in blokjes.
  12. Garneer de aardappel met de avocado en eventueel wat verse peterselie.

Eet smakelijk!

Delen mag!