Recept: zoete aardappel pasta met gehakt en champignons

Recept van Hens-Online

Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele recepten die in de voedingsapp staan.

zoete aardappel gehakt champignons

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 180 gram mager rundergehakt
  • 400 gram zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 400 gram tomatenblokjes (blik/pak)
  • 20 gram pijnboompitten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 bosuitjes (optioneel)
  • 2 teentjes knoflook
  • 7 gram verse peterselie (optioneel)
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Borstel de champignons schoon en snijd in partjes.
  3. Schil de zoete aardappel en snijd er met behulp van een spiraalsnijder spaghettislierten van. Gebruik je een grote aardappel, snijd deze dan in de lengte door de helft of in vieren.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook zachtjes aan.
  5. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
  6. Bak de champignons mee tot deze bijna gaar zijn en voeg daarna de zoete aardappel slierten en tomatenblokjes toe.
  7. Schep het geheel 5 tot 7 minuten goed om tot de zoete aardappel zachter is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Schep de zoete aardappel pasta op een bord en garneer met de pijnboompitten en eventueel wat bosui en verse peterselie.

Eet smakelijk!

Delen mag!