Zalmcocktail met sinaasappel
Wil jij fantastisch eten, maar wel graag zo slank mogelijk? Dan is deze zalmcocktail met sinaasappel perfect voor jou. De combinatie van zalm met fruit is echt heerlijk. De ingrediënten zijn allemaal gezond en slank.
Een fantastisch voorgerecht voor het kerstmenu
Je kunt de cocktail serveren met wat plakjes toast of stokbrood en knoflookboter.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 1 blikje roze zalm (ca 210 gr)
- 1 eetlepel light mayonaise
- 1 eetlepel magere kwark
- 1 sinaasappel
- 1 theelepel Sriracha hot chilli sauce
- halve theelepel gedroogde dille
- zout
- peper
- paprikapoeder
Bereidingswijze
- Open het blikje zalm en knijp alle vocht er uit. Dit heb je niet meer nodig.
- Leg de zalm op een diep bord en verwijder met 2 kleine vorkjes of lepeltjes de huid en de graten. Zorg ervoor dat je alleen mooie roze stukken zalm over houdt.
- Leg 4 kleine stukken apart, voor de garnering.
- Voeg de mayonaise, kwark, dille en Sriracha sauce toe aan de zalm.
- Snijd de boven- en onderkant van de sinaasappel af. Snij 2 dunne plakken en halveer deze.
- Snijd een plak van 1 cm. Snij de schil weg en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg dit ook aan de vis toe, inclusief het sap dat uit de sinaasappel is vrijgekomen.
- Prak alles met een vork door elkaar.
- Schep de zalm in hoge (wijn)glazen en maak het met een lepel plat aan de bovenkant. Bestrooi met wat paprikapoeder. Garneer met de schijfjes sinaasappel en 2 stukjes zalm.
Je houdt een stukje sinaasappel over. Eet lekker op!
Smakelijk!