Recept: Indonesische bamisoep met kip

Indonesische bamisoep met kip

Eet jij ze wel eens? Die kleine zakjes noedelsoep of noodles uit de toko of supermarkt? Die zijn lekker hè. Wist je dat je ze nog véél lekkerder kunt maken als je er wat meer aandacht aan besteed? Hier heb je een recept voor heerlijke Indonesische bamisoep.

Van een zakje noodles naar een heerlijke maaltijdsoep

Indonesische bamisoep

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kippenbout
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 2 stengels sereh / citroengras
  • 2 cm verse djahe / gemberwortel
  • 1/4 rode paprika
  • 3 stengels paksoi of 1 kleine prei
  • scheut limoen- of citroensap
  • Eventueel:
  • verse peper / sambal / sriracha saus
  • 2 door midden gesneden hardgekookte eieren
  • taugé

Bereidingswijze

  • Snijd de stengels sereh in de lengte door, maar zorg ervoor dat het uiteinde aan elkaar blijft. Zo kun je de sereh gemakkelijk verwijderen als de soep klaar is.
  • Snijd de djahe in plakjes van 3 mm en verwijder de schilletjes.
  • Zet de kippenbout op met de kippenbouillon, sereh en djahe op en kook deze gedurende 45 minuten.
  • Maak ondertussen de paprika schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Was de paksoi of prei en snijd deze in stukken van 0,5 cm.
  • Leg de kippenbout op een bord.
  • Voeg de paksoi of prei en de paprika toe aan de soep.
  • Maak de kippenbout schoon. Snijd het vlees in kleine stukken. Voeg het vlees weer toe aan de soep.
  • Voeg een flinke scheut limoen- of citroensap toe. Proef of het voldoende is.
  • Breng de soep naar het kookpunt en zet dan de warmtebron uit.
  • Voeg de noodles toe aan de soep en laat 5 minuten staan.
  • Vind je de soep te gevuld? Voeg dan nog wat kippenbouillon toe.
  • Schep de soep in een kom of op een bord.
  • Als je het lekker vindt, kun je peper / sambal / sriracha saus, gekookt ei en taugé toevoegen.

Selamat makan!!

Delen mag!