Verrukkelijk soeprecept met pastinaak, bleekselderij, wortel en biet

Recept van Hens-On Healthy Lifestyle

Ik ben gek op soep. Het liefst bij de lunch met lekkere dik gesneden boterhammen erbij. Maar ook als voorgerecht voor het avondeten of tussendoor is het heerlijk een warme kom soep te eten. Ik maak er een sport van om allerlei variaties aan te brengen. Eén of meerdere soorten groenten koken, pureren en klaar. Dit soeprecept is weer zo’n probeersel wat goed uitpakte.

In mijn beroep als gewichtsconsulent hoor ik vaak dat mensen moeite hebben om iedere dag 250 gram groente te eten. Eet je zo’n kom soep, dan heb je deze snel binnen. Dus niet alleen omdat het erg lekker is, maar ook voor je gezondheid en energie beveel ik dit recept zeker aan!

Recept Hens-On Healthy Lifestyle
Soep van pastinaak, bleekselderij, wortel en biet

Genoeg voor 6 personen

Ingrediënten

  • Een halve stronk bleekselderij
  • 500 gram pastinaak
  • 1 grote of 2 kleine winterwortelen
  • 3 voorgekookte bietjes
  • groente-bouillonblokjes
  • 150 ml kookroom-light
  • water

Bereidingswijze

  • Was de bleekselderij, verwijder de uiteinden en snij in plakjes.
  • Schil de pastinaak en snijd deze in stukken.
  • Maak de wortelen schoon en snij deze in schijfjes.
  • Maak de bietjes schoon en snij deze in blokken.
  • Pak een grote pan en vul deze met 4 cm water.
  • Voeg de bleekselderij, pastinaak en wortelen toe, breng aan de kook en laat in 20-25 minuten alle groente gaar koken.
  • Voeg de bietjes en de bouillonblokjes toe en verwarm deze mee.
  • Voeg 100 ml kookroom toe.
  • Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  • Voeg water en bouillonblokjes naar behoefte toe, totdat de soep de dikte en smaak heeft die jij lekker vindt.
  • Schep in een soepkom en voeg voor de finishing touch nog wat kookroom toe.
Delen mag!