Recept van Hens-Online
Een heerlijke maaltijdsoep met vis. Voor de romige smaak is er kookroom aan toegevoegd. Wil je niet zoveel calorieën, vervang deze dan door kookroom-light.
Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele smakelijke recepten die in de voedingsapp staan.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 225 ml kookroom (light)
- 450 gram zalmfilet
- 500 gram vastkokende aardappelen
- 250 gram wortelen
- 900 ml water
- 1 visbouillonblokje
- 1 blaadje laurier
- 15 gram dille
- zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en wortel en snijd in blokjes.
- Schenk het water in een soeppan en los hier het bouillonblokje in op. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en voeg de aardappel en wortel toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Snijd ondertussen de zalm in blokjes.
- Voeg dan de zalm, kookroom en verse dille toe en warm deze 5 minuten mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Haal het laurierblaadje uit de soep. Schenk de soep in een kom en garneer eventueel met extra verse dille.
Eet smakelijk!