Recept: romige soep met aardappel, zalm en wortel

Recept van Hens-Online

Een heerlijke maaltijdsoep met vis. Voor de romige smaak is er kookroom aan toegevoegd. Wil je niet zoveel calorieën, vervang deze dan door kookroom-light.

Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele smakelijke recepten die in de voedingsapp staan.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 225 ml kookroom (light)
  • 450 gram zalmfilet
  • 500 gram vastkokende aardappelen
  • 250 gram wortelen
  • 900 ml water
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 blaadje laurier
  • 15 gram dille
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en wortel en snijd in blokjes.
  2. Schenk het water in een soeppan en los hier het bouillonblokje in op. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en voeg de aardappel en wortel toe. Laat de soep 15 minuten zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  4. Snijd ondertussen de zalm in blokjes.
  5. Voeg dan de zalm, kookroom en verse dille toe en warm deze 5 minuten mee. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  6. Haal het laurierblaadje uit de soep. Schenk de soep in een kom en garneer eventueel met extra verse dille.

Eet smakelijk!

Delen mag!