Recept: bloemkoolsoep met garnalen

Recept van Hens-Online

Eigenlijk kun je van alle groenten heel gemakkelijk een lekkere pan soep maken. Een klein accent, zoals garnalen, maken er een feestelijk gerecht van.

Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele recepten die in de voedingsapp staan.

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 flinke bloemkool
  • 450 gram garnalen
  • 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)
  • 2 kleine uien
  • 2,5 kippenbouillonblokje
  • 225 ml kookroom (light)
  • 3 teentjes knoflook
  • 900 ml water
  • zout en peper naar smaak
  • 8 volkorenboterhammen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en spoel af onder koud water.
  3. Schenk het water in een soeppan en voeg het bouillonblokje toe.
  4. Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 6 tot 8 minuten gaar.
  5. Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de uien glazig zijn.
  6. Voeg de ui, knoflook en kookroom toe aan de bouillon.
  7. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  8. Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de garnalen 3 tot 5 minuten, totdat ze roze zijn.
  9. Schenk de soep in een kom, schep de garnalen erin en serveer met het brood.

Eet smakelijk!

Delen mag!