Recept van Hens-Online
Eigenlijk kun je van alle groenten heel gemakkelijk een lekkere pan soep maken. Een klein accent, zoals garnalen, maken er een feestelijk gerecht van.
Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele recepten die in de voedingsapp staan.
Recept voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 flinke bloemkool
- 450 gram garnalen
- 1 eetlepel olijfolie (om in te bakken)
- 2 kleine uien
- 2,5 kippenbouillonblokje
- 225 ml kookroom (light)
- 3 teentjes knoflook
- 900 ml water
- zout en peper naar smaak
- 8 volkorenboterhammen
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Snijd de bloemkool in roosjes en spoel af onder koud water.
- Schenk het water in een soeppan en voeg het bouillonblokje toe.
- Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 6 tot 8 minuten gaar.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook aan tot de uien glazig zijn.
- Voeg de ui, knoflook en kookroom toe aan de bouillon.
- Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een beetje olie in een koekenpan en bak de garnalen 3 tot 5 minuten, totdat ze roze zijn.
- Schenk de soep in een kom, schep de garnalen erin en serveer met het brood.
Eet smakelijk!