Koolhydraatarm recept van Hens-Online
Dit lekkere curryrecept bevat weinig koolhydraten doordat er broccoli in plaats van rijst wordt gebruikt. Je kunt de broccolirijst natuurlijk vervangen door zilvervlies- of witte rijst, net wat jij lekker vindt. Wil je geen vlees? Vervang dan het rundvlees door kikkererwten gecombineerd met groenten zoals courgette, paprika, aubergine, bloemkool of broccoli.
Recept voor 2 personen
Ingrediënten
- 300 gram biefstukpuntjes
- 400 gram broccolirijst
- 200 gram kokosmelk light
- 1 ui
- 2 cm gemberwortel
- 2 theelepels currypoeder hot
- 2 teentjes knoflook
- snufje zout en peper
Bereidingswijze
- Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Schil de gember en snijd of rasp deze fijn.
- Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui, gember en knoflook kort.
- Voeg het vlees toe en bak in ongeveer 5 minuten op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi met de currypoeder, peper en zout.
- Schenk de kokosmelk erbij, breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.
- Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak de broccolirijst in 2 minuten beetgaar.
- Serveer de curry met de broccolirijst.
Eet smakelijk!