Recept: rundvleescurry met broccolirijst

Koolhydraatarm recept van Hens-Online

Dit lekkere curryrecept bevat weinig koolhydraten doordat er broccoli in plaats van rijst wordt gebruikt. Je kunt de broccolirijst natuurlijk vervangen door zilvervlies- of witte rijst, net wat jij lekker vindt. Wil je geen vlees? Vervang dan het rundvlees door kikkererwten gecombineerd met groenten zoals courgette, paprika, aubergine, bloemkool of broccoli.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 400 gram broccolirijst
  • 200 gram kokosmelk light
  • 1 ui
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 theelepels currypoeder hot
  • 2 teentjes knoflook
  • snufje zout en peper

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Schil de gember en snijd of rasp deze fijn.
  3. Verhit de helft van de olijfolie in een hapjespan of wok en fruit de ui, gember en knoflook kort.
  4. Voeg het vlees toe en bak in ongeveer 5 minuten op hoog vuur rondom bruin. Bestrooi met de currypoeder, peper en zout.
  5. Schenk de kokosmelk erbij, breng zachtjes aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  6. Verhit ondertussen de resterende olie in een koekenpan en bak de broccolirijst in 2 minuten beetgaar.
  7. Serveer de curry met de broccolirijst.

Eet smakelijk!

Delen mag!