Recept van Hens-On
Een heerlijke combinatie. De brie smelt en de zalm wordt warm. Samen met de kruidige spinazie, rijst en noten vormt het een zalige maaltijd.
Je kunt kiezen uit gerookte zalm, brie of een combinatie daarvan.
Voor 2 personen
Ingrediënten
- 150 gram rauwe (zilvervlies)rijst
- 750 gram verse of 500 gram diepvries spinazie
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 flinke tomaten
- 2 eetlepels kruidenkaas
- 75 gram gerookte zalm
- 75 gram brie
- op de foto staan pijnboompitten, maar cashewnoten zijn eigenlijk lekkerder in dit gerecht
Bereidingswijze
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de knoflook en ui fijn en fruit deze in de olijfolie.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg deze toe. Fruit deze mee gedurende 4 minuten.
- Voeg de spinazie in gedeeltes toe en roer het geheel steeds goed door.
- Zodra de spinazie gaar of verwarmd is, voeg dan de kruidenkaas toe.
- Giet in de tussentijd de rijst af.
- Snijd de brie in plakken.
- Gebruik je pijnboompitten, rooster deze dan.
- Vul borden met een laag rijst, daarop een laag spinazie en daar bovenop de zalm en/of brie en de pijnboompitten of cashewnoten.
- Om het af te maken zet je de borden even in de magnetron of oven met bovenwarmte (180 graden), zodat de kaas kan smelten.
Knetterlekker! Eet smakelijk!