Recept: halloumi burger met zoete aardappel friet

Recept van Hens-Online

Halloumi wordt gemaakt van geiten-, schapen- of koeienmelk. Door de eiwitstructuur blijft hij lekker stevig als hij wordt verwarmd en dat maakt dat het heerlijk is om deze kaas te bakken, grillen of frituren, waarbij een knapperig korstje ontstaat. Van oorsprong komt deze kaas uit Cyprus.

Dit recept is van Hens-Online. Het is één van de vele recepten die in de voedingsapp staan.

Recept voor 2 personen

Ingrediënten

  • 125 gram Halloumi kaas
  • 2 volkoren bolletjes
  • 380 gram zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 2 portobello’s
  • 1 tomaat
  • 1 theelepel olijfolie
  • wat blaadjes sla
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Schil de zoete aardappel en snijd in repen van ongeveer een halve cm dikte.
  3. Verdeel de friet over een bakplaat bekleed met bakpapier en bestrooi met zout. Bak de zoete aardappel friet in ongeveer 20 minuten goudbruin in de oven. Schep tussentijds even om, zodat alle zijden krokant worden.
  4. Pel ondertussen de ui en snijd in halve ringen. Was de tomaat en snijd in plakjes.
  5. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en grill de portobello ongeveer 5 minuten per kant of tot deze zacht is.
  6. Snijd een plak halloumi, besmeer met een beetje olijfolie en grill aan beide kanten tot deze een mooie grillstreep heeft.
  7. Snijd het broodje open en beleg als volgt: begin met de portobello en halloumi, leg hier vervolgens de tomaat en ui overheen en als laatste wat sla.
  8. Serveer de burger samen met de zoete aardappel friet.

Eet smakelijk!

Delen mag!